Recepten

Het Global Cooking Company Kookschrift bevat onze eigen recepten die regelmatig zullen worden aangevuld.  Als u vragen of opmerkingen heeft stuur ons dan een comment via het desbetreffende recept, of neem contact met ons op.

Voor het eerst gemaakt met kerst 2010. Perfecte combinatie met gebakken coquilles. De sabayon kan eventueel 1  
Plaatst een bommetje na elke maaltijd ook op de filmset  
Frisse variant op de mediterrane snack uit het midden oosten. Als je de tijd hebt week en kook de kikkererwten dan zelf, is vele malen lekkerder  
Een klassieker. het vet van de panchetta en het zure van de zuurkool zorgen ervoor dat de fazant heerlijk mals blijft en niet droog wordt.  
Pittige maar ook romige pompoensoep door de toevoeging van kokosmelk. Verder alle smaken die je naar de thaise keuken meevoeren.  
Een rijke saus voor een malse bereiding van konijn. Ik neem er konijnenschouders voor omdat door de geringe afmeting de smaken meer in het vlees trekken.  
De combinatie van deze schaal en schelpdieren is heerlijk. De licht pittige saus van rivierkreeft ondersteunt de zoete zachtheid van de gebakken coquilles.  
Een gerecht dat zijn oorsprong vind in de Japanse keuken, net als Tofu met bosui.  
Een gerecht dat zijn oorsprong vind in de Japanse keuken net als de Tofulasagne.  
Menigeen heeft zijn vingers hierbij al afgelikt. Letterlijk en figuurlijk. Ik maak dit gerecht in veel variaties, maar geef hier de basis.  
Een klassieker van mijn moeder, maar enigszins aangepast. Licht fris zuur taartje waar wij in onze jeugd hele bakblikken vol van verslonden.  
Afgelopen weekend waren op de Noordermarkt in Amsterdam de langoustinestaartjes in de aanbieding. Een paar dagen ervoor had ik een gesprek met iemand over visrisotto waardoor ik ontzettende zin kreeg om weer eens risotto te maken.  
Pasta Gremolada heeft een fris zure smaak.. Gremolada is de Italiaanse term voor een mengsel van gehakte peterselie en fijn gehakte citroenschil en is een essentieel ingredient bij Ossebucco.  
Het principe van deze bechamel is hetzelfde als bij het maken van een klassieke bechamel van boter, bloem en melk.  
Chimichurri is een argentijnse saus die het erg goed doet bij geroosterd vlees en vis.  
Global Cooking Company © 2023   Langwaal 2   De Waal    - design and development: ≈≈≈.sailboardsrotterdam.com